Tämä mummo ei paljoa leivontaohjeita kellekään kehtaa tarjota eikä muitakaan ruokaohjeita. Päätin kuitenkin eilisen juttuni 'luottamuksellinen syli' johdosta laittaa tänne yhden makean piirakkaohjeen, jonka olen kehittänyt aivan itse - lähinnä se vastaa ajatukseltaan 'pitsaa', jonka italialaiset kehittivät kaapista löytyneistä tarvikkeista. Tämä tuntuukin niin suurenmoiselta saavutukselta osaltani, että haluan oikein näin kertoa muillekin tämän reseptin.
 
Ylpeillä itselläni.
 

'ÄKSÖNIMUMMON MIKÄ VAAN PIIRAKKA'

makea

sotkase yhteen - järjestyksellä ei väliä:

- 2 dl piimää tai mitä vaan hapanta (esim jugurtti)
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita tai mitä vaan hiutaleita
- 1 dl juoksevaa jotain vaan rasvaa (öljy tai marg)
- 2 dl sokeria
- 1 tl soodaa
 
huiskaistaan sekaisin vaan
levitetään taikinasta suurin osa piirakkavuokaan

noin desin köntsä taikinaa jätetään kulhoon, johon sekoitetaan joukkoon
- 1 muna
- noin 2 dl mitä sattuu olemaan kaapissa - esim rahkaa - kermaviiliä - jugurttia - maitokin käy jos ei muuta 
- noin 2 dl tai miten paljon vaa haluaa hedelmiä tai marjoja - ei niin väliä mitä on - kaikki passaa - omena, ananas, puolukka, mustikka tai useamman marjan/hedelmän sekoitus
- lisätään vielä vaniljasokeria huiskasu oman maun mukaan, jos on tai jos haluaa

Sekoitetaan sotku taas millä vaan välineellä ja heitetään lopuksi aikaisemmin vuokaan levitetyn pohjan päälle

Paistetaan 200 asteessa noin 40 min, jokainen tuntee oman uuninsa ja jos tuntee, niin valitaan sen mukaan aika

Syödään mieluusti vaa sellasenaa, mut jos sattuu olee vaahdotettua vaniljaa tai kermavaahtoo purkki tai sit mitä vaa sopivaa pehmeetä sotkua päälle - niin sopii sekin

Leipominen on niin helppoa vai mitä.

;o))